Sweden

Patient med hjärtsvikt fick ingen hjälp – avled

En patient i Region Västerbotten som vårdats en tid för covid-19 och skulle skrivas ut blev i samband med det sämre. Men på sjukhuset kunde man inte bestämma sig för vilken avdelning patienten skulle flyttas till. Under tiden den frågan dryftades fick den sjuke ingen vård, vilket resulterade i dödsfall.

Medan personalen tvistade om var patienten skulle läggas in, försämrades dennes tillstånd alltmer. Till slut var det så dåligt att hjärtat inte orkade med och dödlig hjärtsvikt inträdde, något som sannolikt kunnat undvikas om patienten fått livräddande vård i tid.

En anmälan har lämnats in till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo), som enligt lex Maria ska granska var det har brustit i sjukhusets rutiner och varför patienten inte fick korrekt vård.

”Även om en annan handläggning inte med säkerhet förändrat utgången har händelsen visat på brister i rutiner som bedöms utgöra risk för allvarlig vårdskada”, erkänner Region Västerbotten i ett pressutskick.

Football news:

18-year-old goalkeeper Odoevsky about his debut for Zenit: He worked and hoped that he would be entrusted with one match
Perhaps Messi's last match at the Camp Nou: he scored in an empty stadium, but lost his chances for the title
Wolfsburg advanced to the Champions League, Leipzig took 2nd place in the Bundesliga for the second time
Pioli on 0:0 with Cagliari: Not falling in the top 4 will be a disappointment, but it can not be called a failure
Lille is ahead of PSG by one point, Monaco-by 3 points for the round to the end of Ligue 1
Milan, Napoli and Juventus qualify for the Champions League in the round before the end of Serie A
Griezmann, ter Stegen, Langle and Pedri did not receive ratings from Marca for the game with Celta