Sweden

Pandemins oväntade följder för hjärtsjuke William

#mega-ad-wrapper { display: none; }

William hade inte levt i dag om inte en annan familj i en svår stund fattade ett beslut att rädda ett annat barns liv.
William hade inte levt i dag om inte en annan familj i en svår stund fattade ett beslut att rädda ett annat barns liv. Foto: Paul Wennerholm

Att smittas med covid-19 kan innebära livsfara för hjärttransplanterade tioåringen William Westermark. Men pandemin har fått oväntade följder för hans familj som levt så nära döden och redan var experter på att isolera sig.

Familjen samlad utanför huset i Alingsås.

Foto: Paul Wennerholm

Familjen vet ingenting om det barn vars hjärta nu slår i Williams kropp men när Sara frågar vad William brukar säga om hjärtat ler han. ”Du brukar prata om Paris. Att du har en känsla av att det är franskt, va?”

Foto: Paul Wennerholm

William har ramlat och skrapat upp sina knän. Såren måste tvättas direkt för att inte riskera infektion och skyddas mot att det ska komma in smuts och bakterier.

Foto: Paul Wennerholm

William klättrar i ett av trädgårdens många fruktträd. I gungan syns hans småbröder Bastian, snart nio, och Gillis, snart fyra.

Foto: Paul Wennerholm

Julikvällen är varm – ett soligt undantag under en rekordsval sommarmånad. Hela familjen Westermark-Svensson sitter på en filt ute i trädgården i Alingsås. Den stora gräsmattan med sina äppelträd, bersån, blommorna och grönsakslanden fungerar i praktiken som extra vardagsrum.

Sedan sonen William föddes för tio år sedan är umgänget begränsat till familj och nära vänner. De umgås gärna utomhus. William är extremt infektionskänslig och den isolering och distansering som i våras kom som en chock för de flesta andra, har sedan länge varit vardag för familjen.

Football news:

Villarreal bought defender Cuenca from Barca for 2.5 million euros and loaned to Almeria
Inter striker Esposito goes on loan to SPAL
Frank de Boer will lead the Netherlands national team. Contract - for 2 years
Dynamo Stavropol about the match with Rotor: Transfers in the Russian Cup are prohibited. The RFU said that there is no way back
Maccabi entered the Champions League without 11 players due to covid. UEFA allows you to play if there are 13 players from the application
Ole Gunnar Solskjaer: De Gea saved us for years, Henderson did the same today. Lingard played well
The semed said goodbye to Barcelona: Thank you for the opportunity to realize the dream. Eternally grateful