Sweden

Paludan gripen i Tyskland – media jublar

Den dansk-svenske medborgaren Rasmus Paludan, ledare för det islamkritiska partiet Stram Kurs, har gripits av tysk polis efter att ha trotsat ett inreseförbud i landet för att ansöka om svenskt pass. Paludan uppges sitta anhållen och riskerar nu ett års fängelse. Svenska medier rapporterar nyheten med illa dold skadeglädje.

Tidigare i veckan meddelade Stram Kurs att partiet ska hålla en demonstration mot islam i Tysklands huvudstad Berlin för att uppmärksamma det tyska folket om farorna med religionen.

LÄS ÄVEN: Paludan om att vara ’ett allvarligt hot mot Sveriges säkerhet’ – ”Polisen och regeringen är rädda för att bli avslöjade”

Demonstrationen meddelades på Facebook men vid ankomst till Berlin-Tegels flygplats nekades Paludan inresa i landet och fick återvända med flyg tillbaka till Danmark. Vidare uppges det att Paludan ska ha fått inreseförbud fram till 31 oktober. Men redan på onsdagen gjorde Paludan ett nytt försök att ta sig till Tyskland med bil.

Paludan greps av tysk polis utanför den svenska ambassaden i Berlin efter att ha uträttat ett ärende och han riskerar nu böter alternativt fängelse i upp till ett år för att ha brutit mot inreseförbudet.

Skulle ansöka om svenskt pass

I början av oktober fick Paludan besked från Migrationsverket att han är svensk medborgare sedan 31 år tillbaka. Det innebär att inreseförbudet som Polismyndigheten gav Paludan i slutet av augusti för att stoppa islamkritiska demonstrationer i Sverige inte kan upprätthållas.

Det är fritt fram för Paludan att resa in i landet och Samhällsnytt kan exklusivt berätta att Paludan, som nyligen fått bekräftat från Migrationsverket att han är svensk medborgare sedan 1989, tog sig till Tyskland för att ansöka om svenskt pass vilket kombinerades med en demonstration mot islam.

Media jublar

När Sydsvenskans reporter Oskar Ahlqvist rapporterar om nyheten att den danska partiledaren har gripits vid inresa i Tyskland passar man på att trycka ut att ”mannen bakom koranbränningarna i Malmö” är gripen.

LÄS ÄVEN: Inreseförbudet mot Paludan olagligt – är svensk medborgare sedan 1989

authorimage

Football news:

Griezmann spoke with Hamilton and visited the Mercedes boxes at the Spanish Grand Prix
Barcelona feels that Neymar used it. He said that he wanted to return, but extended his contract with PSG (RAC1)
Aubameyang to the Arsenal fans: We wanted to give you something good. I am sorry that we could not
Atletico did not lose at the Camp Nou. Busquets' injury is the turning point of the match (and the championship race?)
Verratti injured his knee ligaments in PSG training. Participation in the Euro is still in question
Neymar's contract in one picture. Mbappe wants the same one
Manchester United would like to sign Bellingham in the summer, not Sancho. Borussia do not intend to sell Jude