Sweden

Oscar Sjöstedt (SD) efterfrågade smarta invandrare – retar gallfeber på vänstern

Anledningen är att Sjöstedt i talet kritiserar att migrationsdomstolen i Göteborg beviljat en afghansk man uppehållstillstånd för att denne har låg IQ. Migrationsverket ansåg, tvärtom, att afghanen inte borde få stanna i Sverige.

– Men vi kan också låta Sveriges, eller för all del Socialdemokraternas, migrationspolitik illustreras av ett enda exempel från tidigare i somras: En vuxen afghansk man utan skyddsbehov beviljades uppehållstillstånd eftersom han inte var särdeles begåvad. "Lindrig intellektuell funktionsnedsättning", skrev migrationsdomstolen, och bedömde att det i sig var skäl till uppehållstillstånd och därmed livstids försörjning på de svenska skattebetalarnas bekostnad, säger Sjöstedt i talet som fortsätter:

– Vad säger ni om att i stället för att föra en migrationspolitik där vi attraherar människor med lågt intellekt, föra en politik där vi attraherar människor med högt intellekt? Vore det helt verklighetsfrämmande för denna kammare?

Uttalandet har fått skarp kritik från vänsterhåll, som menar att det är fel att ifrågasätta att uppehållstillstånd delas ut till invandrare enbart för att de är svagbegåvade. Vissa menar att det är rasistiskt att nämna invandrares intelligens, som oftast är lägre än svenskars.

Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S) har krävt att Sjöstedt ber om ursäkt och nu kräver dessutom organisationen Funktionsrätt Sverige att Sjöstedt tvingas avgå och att han frånsäger sig alla sina förtroendeuppdrag.

Se även:
Låg IQ gav rätt till asyl

Football news:

Carragher on Mourinho: they Said his football was from a different era. If he won the Premier League, it would be great
Gennaro Gattuso: Napoli need to play above all praise to beat real Sociedad
Neymar was substituted in the 26th minute of the match against Istanbul due to injury. He was crying
Juventus shares have risen four times in five years. Ronaldo-this is only one of the reasons
Gary Neville: Mourinho gives Tottenham the confidence to win the Premier League. Jose is only Interested in winning
Rivaldo: I'm not sure about Barcelona's chances of winning the Champions League
Toni Kroos: there was always a party at Bayern after away games in the Champions League. It was annoying