Sweden

Osannolikt melodram om ”häxan” vid Dover

#mega-ad-wrapper { display: none; }

Gemma Arterton i ”Summerland”.
Gemma Arterton i ”Summerland”. Foto: Michael Wharley/Noble Entertainment

Den ilskna Alice får motvilligt charmtrollet Frank placerad hos sig under andra världskriget. Det väcker minnen av en hemlig och olycklig kärlekshistoria till liv.

”Summerland” syftar i den här filmen på kelternas namn på hägringar på himlen som en bild av det kommande paradiset efter döden. Det är just dessa hägringar, som också kallas fata morgana, som huvudpersonen Alice studerar både vetenskapligt och mytologiskt. När vi träffar henne är hon en ilsken äldre kvinna, spelad av Penelope Wilton (Isobel Crawley i ”Downton Abbey”) som sitter vid skrivmaskinen och knackar ned den historia vi just ska få se, och som utspelar sig då hon var ung under andra världskriget.

Alice var lika ilsken då (spelad av Gemma Arterton) visar det sig. Det flesta i byn vid Dovers vita klippor uppfattar henne som häxa, ja till och med som nazist, fast hon ser ut som en vacker ung hippie med långt hår och klut om huvudet. Barn gillar hon inte. När alla andra solidariskt ställer upp för att ta hand om från London utackorderade telningar utbrister hon ett rungande ”nej!”, men så får hon ändå charmtrollet Frank (Lucas Bond) placerad hos sig. Alice tänker bara ställa upp en vecka – hon är minst lika ironisk och sarkastisk som Mary Poppins mot den ensamme pojken – men vi vet ju redan att tycke kommer att uppstå, för det gör det alltid i filmer där motsatser möts.

Football news:

Loko's match in the Champions League is judged by a Slovenian who was detained at a party with drugs, weapons and prostitutes in the spring
Inter is ready to sell Eriksen for about 13.5 million euros. The midfielder was offered to Arsenal
Kevin-Prince Boateng: Training with Messi made me feel inferior. Ronaldo is the best, but Leo is something else
Pirlo about 2:1 with Ferencvaros: I expected more, but it was a difficult game against a closed opponent
Napoli has not paid salaries since July. The club plans to pay off its debts in December (RAI)
Schalke terminated the contract with Ibisevic and suspended Bentaleb and Harit
Bielsa, flick, Klopp, Lopetegui and Zidane are the contenders for the best coach of the year award