Sweden

”Orättvist förslag om strandskydd”

#mega-ad-wrapper { display: none; }

Foto: Hasse Holmberg/TT

Med den utredning om strandskydd som nu ligger på bordet försämras förutsättningarna ytterligare för kommunerna i Stockholmsregionen. Det skriver ett antal M-politiker.

I och med den nya strandskydds­utredningen hade regeringen tillfälle att modernisera strandskyddet och ta bort överregleringar som inte behövs för strandskyddets syfte. Utredningen tillsattes för att underlätta för näringsliv, samhällsplanering och bostadsbyggande i glesbygden, vilket är bra, men än en gång väljer regeringen helt att utesluta storstadsregionernas utmaningar.

Utredningen går till viss del åt rätt håll med uppluckringar i strandskyddet för norra Sverige och glesbygden. Men i Stockholms­området och södra Sverige med mer tätbebyggda områden föreslås i stället bibehållet eller till och med stärkt strandskydd. De redan restriktiva särskilda skälen för dispens och upphävande av strandskyddet ska tillämpas ännu mer restriktivt och det kommer ge efterskalv för näringsliv och kommun­invånare i Stockholmsregionen. Vi ställer oss frågan: varför ska en företagare som ansöker om dispens för att utöka sin verksamhet bedömas restriktivare enbart för att verksamheten ligger i Stockholm i stället för Norrbotten?

Football news:

Gattuso on Granada: If Napoli were killing time like this, we would have been smeared in the press
Dzeko is Roma's top scorer in European competitions. He scored the 29th goal and beat Totti
Mikel Arteta: We got to give them two goals. Would hate to fly out of the Europa League
Milan kicked 18 penalties for the season. This is the best result in the top 5 leagues in Europe
Man City can offer Borussia more than 100 million pounds for Holand and Reina. The club is exploring this possibility (90min)
Ajax have won 11 matches in a row. The last defeat against Atalanta in December
Aubameyang pro 3-2 with Benfica: Arsenal showed character and deserved to win