Sweden

Omstridd marsch genomförs i Jerusalem

Israeliska nationalister firar Jerusalemdagen den 10 maj. Men den så kallade flaggparaden ställdes in på grund av det spända läget. Efter det har den skjutits upp en gång till – men nu har den fått grönt ljus av israeliska myndigheter.
Israeliska nationalister firar Jerusalemdagen den 10 maj. Men den så kallade flaggparaden ställdes in på grund av det spända läget. Efter det har den skjutits upp en gång till – men nu har den fått grönt ljus av israeliska myndigheter. Foto: Ariel Schalit/AP/TT

Israeliska högernationalister har fått grönt ljus för en omstridd marsch i Jerusalem under tisdagen. Från palestinskt håll ses det som en provokation eftersom den delvis är tänkt att genomföras i det av Israel annekterade östra Jerusalem.

Flaggparaden skulle egentligen ha hållits i maj, som en del av firandet av Jerusalemdagen, men sköts upp på grund av den uppblossade konflikten mellan Israel och Hamas. Raketer avfyrades från Gaza mot Jerusalem och elva dagar av stridigheter inleddes innan ett eldupphör kunde träda i kraft.

Att israeliska myndigheter nu har gett paraden grönt ljus har fått Hamas, den terrorstämplade islamistiska organisation som styr i Gaza, att utlysa en ”vredens dag” i Gaza och på Västbanken.

Football news:

Bernardo Silva may leave for Barca or Atletico after the transfer of Grealish to Man City
Nikita Nagorny received a T-shirt with the autograph of Cristiano Ronaldo as a gift
Messi will sign a contract with Barca today. La Liga has allocated 280 million euros to the club after a deal with an investment fund
Chelsea will soon offer more than 110 million euros for Lukaku
Ronald Araujo: We believe that Messi will be with us already in the match for the Gamper Cup
Pogba will start the season with Manchester United. PSG retains Interest in the midfielder
Real presented a blue guest uniform. It has orange inserts and graffiti elements