Sweden

Olof Lundh: ”Känner ångest kring vad jag sagt”

Olof Lundh, som lovat sig själv att aldrig bära mjukisbyxor, har packat en rad kostymer för den dryga månaden han rapporterar från EM i fotboll.
Olof Lundh, som lovat sig själv att aldrig bära mjukisbyxor, har packat en rad kostymer för den dryga månaden han rapporterar från EM i fotboll. Foto: Karina Ljungdahl/TT

Olof Lundh får skrivkramp, dricker blasköl och går Skeppsholmen runt.

Fredag och pekfingervalsen skrider över tangenterna. Trots över 20 år som journalist har jag inte lärt mig att skriva. Jag är stressad. Bord är bokat på PA&Co och jag inser att jag måste sms:a Mats Bråstedt om att jag är försenad. Fredagskrönikan på Fotbollskanalen ska in och nackdelen med webb är att det inte finns någon deadline. Eftermiddagen har jag tillbringat på Friends Arena. Svenska herrlandslagets EM-trupp kör stängd träning följt av två presskonferenser inför genrepet mot Armenien. Mikrofonerna vandrar mellan och det blir mycket sarg ut från spelare och ledare. Tar mig hem för att avsluta krönikan. Tänk om jag fattat nyttan av skrivmaskinskursen i sjuan på Tunaskolan i Lund. Till slut får jag in krönikehelvetet och halvspringer nerför trappan till cykeln. Sadeln är dränkt i fågelbajs och jag får stå upp och cykla.

Väl på plats blir det en Pabst Blue Ribbon som jag dricker ur flaskan så fort det går. Jag älskar iskall blasköl och har aldrig förstått tjusningen med IPA och mer vällingliknande öl. Inför beställning är det en inre kamp. Fisk och nyttig eller svag i köttet? Det blir råraka med sikrom, biff Rydberg. Jag lyckas bromsa vid gino. Trots allt närmar jag mig 55 år och lever i ett krig mellan frestelser och naturens gång. Några öl till rullar ner. Viruset har begränsat nattliga excesser och jag saknar att kunna messa Joel Ighe om ett bås på Spy Bar. Men skönt att leva upp till pappas devis: är man uppe efter midnatt har man för lite att göra.

Football news:

Overmars about Onan: There have been no contacts with Lyon for a week. There were no problems with Arsenal at all
It seems that Holand remains in Dortmund (although they write about Chelsea and €175 million). Borussia is not set up for negotiations, and it is more profitable for the player to leave later
Edegor does not rule out leaving Real Madrid on loan. Possible return to Arsenal
Denmark defender Andersen has moved from Lyon to Crystal Palace. Contract-for 5 years
Man City will offer new contracts to Ederson, Stones, Foden and Dias
Luka Jovic: I'm in Real Life for a reason. There is a new chance to show your level ahead
Arturo Vidal: Inter wants to reach the Champions League final and win Serie A this season