Sweden

Nytt kulturpris får namn efter Benny Fredriksson

#mega-ad-wrapper { display: none; }

Benny Fredriksson gick bort 2018.
Benny Fredriksson gick bort 2018. Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT

Ett årligt pris om 100 000 kronor ska i Benny Fredrikssons anda lyfta fram kulturskapare som med spännande uttryck har en vilja att nå ut brett. Det nyinstiftade Bennypriset finansieras gemensamt av Kulturhuset Stadsteatern och Anne Sofie von Otter, sångerska och Benny Fredrikssons fru.

I dag, torsdag den 2 juli, skulle Benny Fredriksson, Kulturhuset Stadsteaterns tidigare vd och teaterchef, ha fyllt 61 år. Då lanserar Kulturhuset Stadsteatern och Anne Sofie von Otter det nyinstiftade Bennypriset som ska uppmuntra till vetgirighet och skaparglädje inom vår tids konstnärliga uttryck. Priset delas ut årligen till en eller flera personer som drivs av en stark kärlek till sin konst, och som med spännande uttryck samtidigt har en vilja att nå ut brett.

– Bennys nyfikenhet och passion för sitt yrke och sin roll som kulturarbetare var enastående och underbar. Han gav allt med oupphörlig entusiasm. Vi vill ge vårt Bennypris till någon som delar hans kärlek till konsten och som har förmågan att nå ut med den självklarhet och oräddhet som han gjorde, säger Anne Sofie von Otter, sångerska och Benny Fredrikssons hustru, enligt ett pressmeddelande.

Football news:

Werder searches for talent using machine learning and predicts injuries from DNA
Langle about the match with Napoli: We have a very small advantage
Elvin Kerimov: in 2012, Utkin calls: I Read your text on Showsport, since September 1, you are fired
Willian is impressed with Arteta's desire to sign him to Arsenal, but has not yet decided where he will go
Adebayor on Ronaldo: real know what they lost by letting him go. These players appear once every 200 years
At 3 o'clock in the morning, Vasya wrote: Elvin, this is pathetic, monstrous. I am wildly disappointed. Kerimov on criticism from Utkin
Zidane is the best club coach in the world. He beat Klopp and Guardiola (L'équipe)