Sweden

Nyliberal SvD-profil tog till Sovjet-metoder: Klippte bort dissident från Youtube

Det är i ett videoinlägg på onsdagen som Angry Foreigner, även känd som "Arga blatten", tar sig an de tre nyliberalerna Dave Rubin, Aron Flam och Henrik Jönsson.

I videoinslaget syns först Jönsson, som idag jobbar på Svenska Dagbladets liberala ledarredaktion, sitta i en amerikansk talkshow och hävda att han har den "största politiskt inriktade Youtube-kanalen i Sverige", vilket han inte har. Uttalandet fälldes i den nyliberala showen "The Rubin Report", som leds av amerikanen Dave Rubin.

Angry Foreigner, som själv har en fem gånger större Youtube-kanal, publicerar flera videoklipp där Jönsson inledningsvis syns hylla det arbete som Angry Foreigner gör, och där han avfärdar de som tycker att man inte ska ha med invandringskritiker att göra.

– När vi började snacka på Twitter så var det folk i min perifiera närhet som varnade mig: "Med din bakgrund... du kan inte ge legitimitet..." men vet du vad? Jag har följt dig länge och jag beundrar din kreativitet och det arbete du gör, sade Jönsson bland annat till Angry Foreigner i programmet.

Jönssons bakgrund är att han har startat ett antal företag som snabbt nåt betydande omsättning. För en tid sedan startade han även en Youtube-kanal och fick då stor hjälp av Angry Foreigner, som hjälpte honom att nå framgång på den sociala videoplattformen.

Men när Google av någon anledning började blockera Angry Foreigner från Youtube under 2019, vilket Fria Tider skrev om då, valde Jönsson att inte uppmärksamma saken. Istället raderade han i smyg alla inslag med Angry Foreigner från sin egen Youtube-kanal.

– Istället för att göra det rimliga och ställa upp för en annan innehållsskapare så väljer han att agera som en socialist och radera alla spår av att någonsin ha haft kontakt med mig, säger Angry Foreigner i klippet.

Angry Foreigner kritiserar även den amerikanske nyliberalen Dave Rubin, som regelbundet bjuder in gäster som Aron Flam och Henrik Jönsson utan att göra "någon som helst bakgrundskontroll" på vilka han tar med i programmet, enligt Angry Foreigner. Istället ägnar sig trion i huvudsak åt att hävda att Sveriges problem beror på "regleringar" och inte på invandringen.

– I Sverige är alla besatta av migrationsfrågan. Jag gäspar hela vägen till banken. Jag är så uttråkad av den frågan. Jag vill prata om skatter och marknadsfrihet. Alltså hur löser man den problematiken? Ja det är genom att stärka näringslivet, öka kapitalgenomströmningen, säger Jönsson bland annat i ett klipp.

Angry Foreigner hävdar istället att den svenska modellen fungerade ganska bra fram till Sverige öppnade sig för massiv invandring från tredje världen.

– Att bara skylla Sveriges problem på sossarna håller inte. Jag blir föga imponerad av folk som gör det och det borde inte du heller bli, avslutar Angry Foreigner i sin video.