Sweden

Nya koreanska elbilen laddar andra

#mega-ad-wrapper { display: none; }

Den nya elbilsplattformen från Hyundai/Kia ska användas för en rad nya elbilar de kommande åren. Med en elbil blir det mer utrymme inne i kupén.
Den nya elbilsplattformen från Hyundai/Kia ska användas för en rad nya elbilar de kommande åren. Med en elbil blir det mer utrymme inne i kupén. Foto: Hyundai/Kia

Tio mil på fem minuters laddning och möjlighet att driva eldrivna apparater direkt från bilen. Det är lite av vad koreanska Hyundai/Kia lockar med när bolaget nu kommer med sin första rena elbilsplattform.

Foto: Hyundai/Kia

Hyundai Motor Group, där både Kia och Hyundai ingår, har jobbat i fyra år med att ta fram en ny plattform som är till bara för elbilar. Det innebär att den specialanpassats på många sätt för att ta hänsyn till att när en elbil byggs upp behövs det andra lösningar för tunga batterier, en mindre elmotor, ett särskilt elsystem och så vidare.

På det viset skiljer sig den nya plattformen från den som finns i de elbilar gruppen säljer i dag. Eldrivna Kia E-niro bygger exempelvis på en anpassning av samma plattform som används för den bensindrivna Kia Niro.

Football news:

Bayern will play Egypt's Al-Ahly or Qatar's Al-Duhail in the Club World Cup semi-finals
Villalibre about delaying time by Athletic: Barcelona is worth a billion euros, and we wanted to win the Super Cup at the cost of our lives
Andrea Pirlo: Juventus want to win a tenth league title. Now is a difficult moment, but the ambitions remain the same
Dynamo crossed the medical examination and Cyberpunk 2077: they decorated the hospital with graphics and stuffed everything with Easter eggs
Joan Laporta: If Messi wants to gain experience in football in America, it will be useful for everyone
Ter Stegen and the Barcelona defenders have filed complaints against Griezmann for commenting on a poor defensive performance after the Super Cup (Cadena SER)
PSG can buy Barca defender Emerson for 25 million euros