Sweden

Nya Guldbron invigd – kungen klippte bandet

Kung Carl Gustaf, kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle klipper bandet vid Slussbron som förbinder Gamla stan med Södermalm.
Kung Carl Gustaf, kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle klipper bandet vid Slussbron som förbinder Gamla stan med Södermalm. Foto: Janerik Henriksson/TT

Efter åratal av debatter och strider står den till slut klar – den nya guldfärgade Slussenbron. Och nu är den officiellt invigd av kungen. Den guldmålade stålbron mellan Södermalm och Gamla stan i Stockholm är redo att ta emot trafikanter.

 Molly Hammar uppträdde vid invigningen.

Foto: Janerik Henriksson/TT

I dag invigdes den 3 400 ton tunga och 140 meter långa guldbron vid Slussen i centrala Stockholm med pompa och ståt. Men utan publik. På grund av coronarestriktioner blev det en digital broinvigning.

Kung Carl Gustaf, kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle klippte högtidligt ett guldband med en guldsax innan de korsade bron till fots med en trupp barn från lokala idrottsföreningar i släptåg.

Football news:

Holand and Jan will not play Lazio due to muscle injuries
Van Persie about meeting Maradona: he kissed my left foot and said it was the same as his
Bale doesn't need to prove anything. His presence inspires the Tottenham players. Davis on the midfielder
Pochettino and Raul can replace Zidane at Real Madrid. The club does not want to dismiss the Frenchman yet
Stefano Pioli: Milan need to take the Celtic game seriously. They always play well
Atalanta captain Gomez did not follow Gasperini's instructions in the match against Midtjylland. He was replaced at half-time
We have a big battle ahead of us. Conor and Sergio Ramos agreed to a fight