This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Ny pjäs av Lars Norén på Dramaten i vår

Dramaten i Stockholm sätter i vår upp Lars Noréns pjäs "Solitaire". Pjäsen var bland det sista Norén skrev innan han gick bort i covid-19 i januari 2021. Arkivbild.
Dramaten i Stockholm sätter i vår upp Lars Noréns pjäs "Solitaire". Pjäsen var bland det sista Norén skrev innan han gick bort i covid-19 i januari 2021. Arkivbild. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

”Fröken Julie” à la Marie-Louise Ekman och en av Lars Noréns sista pjäser. Klassiker med twist och nyskrivet av våra största dramatiker är Dramatens vårmelodi.

En grupp människor, oklart hur många, står instängda och sammanpressade inom en rektangel, mitt på den mörka scenen. Varför är de där? Ingen vet. Det finns inga väggar som stänger in dem. Ändå kan de inte ta sig därifrån.

Noréns pjäs ”Solitaire” tycks ha Samuel Becketts ”I väntan på Godot” som inspirationskälla. Pjäsen är en av de sista Norén skrev innan han gick bort i januari. Skådespelare från flera skandinaviska teater medverkar i denna samproduktion som har urpremiär den 22 januari.