Sweden

Nu över 110.000 coronasmittade i Sverige

Smittspridningen har ökat snabbt under oktober månad och är nu jämförbar med rekordveckorna i början av sommaren. De första fyra dagarna förra veckan registrerades i genomsnitt drygt 1.200 nya fall varje dag.

Antalet nya coronadödsfall har däremot inte skjutit i höjden på samma sätt, åtminstone inte än så länge. 5.933 uppges ha avlidit hittills i pandemin, och bara ett fåtal nya dödsfall rapporteras in varje dag. Under våren registrerades vissa dagar över 100 coronadödsfall dagligen.

Enligt Folkhälsomyndighetens statistik hade fram till och med vecka 42 nästan tre miljoner coronatester genomförts. Den vanligaste formen av test var en så kallad nukleinsyrapåvisning för att ta reda på om någon har en aktiv coronainfektion i kroppen. Nästan 2,1 miljoner sådana tester hade genomförts fram till och med vecka 42. Den andra typen av test, antikroppstest för att ta reda på om någon tidigare varit sjuk i COVID-19, var inte lika vanlig med strax under 860.000 tester.

Att nästan tre miljoner tester genomförts är emellertid inte samma sak som att tre miljoner svenskar coronatestats då samma person kan ha testats flera gånger och dessutom genomfört olika typer av coronatest.

Football news:

Тот Tottenham midfielder Winks scored from 49 yards. This is the 3rd result in the Europa League, all - in this draw
This miss will hurt all men: Molde player missed from half a meter and drove into the bar
Mikel Arteta: I am Very happy with Pepe's game against Molde. Arsenal played well overall
Napoli players came out in t-shirts with Maradona's name and number 10 for the Europa League match
Daniele Bonera: Milan is happy with the game with Lille and only regrets the result
Neymar on Maradona: You will always remain in our memory. Football is grateful to you
If football was a movie, Diego would be its main character. Showsport readers say goodbye to Maradona