Sweden

Ni trivs visst bäst i slutna kluster

#mega-ad-wrapper { display: none; }

Foto: SVT

Om det var självdistans som fick opinionseliten att ställa upp i Svenska Nyheters körsång, så är det upp till bevis nu. Vill ni verkligen minska polariseringen har jag några förslag på hur.

Först sade jag ja. Sedan sade jag nej. Satirprogrammet Svenska nyheter skulle driva med polariseringen i svensk politik och ett stort antal opinionsbildare skulle göra en zoomkonsert ihop. Resultatet blev ”Jag avskyr dig och allt du tror på”, med Ulf Lundells ”Öppna Landskap” som melodi. En typiskt lättsam grej. Tänkte jag först.

Det kan inte uteslutas att jag kanske saknar humor. Ni som läser får avgöra. Men något skavde redan på förhand, när jag läste texten jag skulle sjunga. Flera av de som är med är personer som fortfarande anses så smutsiga att flera av de andra förmodligen inte skulle hälsa om de möttes på gatan. Än mindre skulle dessa "deplorables" ha bjudits in i public service-värmen om det inte hade varit för att SVT:s Micke Lindgren, som producerade inslaget och skrev texten, av allt att döma har ett mer tillåtande synsätt på meningsskiljaktigheter.

Football news:

Alex Ferguson: Rooney has had a fantastic career. I hope he can be a coach
A Bundesliga club cannot be bought. But Volkswagen was able to
Midfielder Bayer Amiri was called a fucking Afghan. After the match, the Union player apologized
Ozil and Arsenal have agreed to terminate their contract. He will complete the move to Fenerbahce at the weekend
Klopp on Bruno: Outstanding player, leader. Good transfer for Manchester United, unfortunately
Paul Ince: Manchester United can beat Liverpool. Two years ago, I would not have said that
Brunu on the Manchester United penalty talk: I don't care. Our attacking players are fast, it is normal that sometimes they earn a penalty