Sweden

Nästan klart: Trump får byta ut Ginsburg

Utrikes. Den republikanske senatorn Mitt Romney kommer att stödja president Trumps försök att ersätta den avlidna kulturmarxistiska ledamoten Ruth Bader Ginsburg i högsta domstolen. Det rapporterar Breitbart. Beskedet innebär att Trump nu har goda chanser att lyckas tillsätta en ny ledamot innan han eventuellt blir bortröstad som president.

Gilla artikeln på Facebook

För att Ginsburg, som dog i fredags, ska kunna ersättas av en konservativ domare krävs att den kandidat som nomineras godkänns av en majoritet i senaten.

Republikanerna har en majoritet i senaten, med 53 ledamöter mot Demokraternas 47, men två kvinnliga republikanska senatorer har gjort klart att de inte kommer att godkänna någon ny HD-kandidat före presidentvalet.

Strålkastarljuset har sedan fallit på Mitt Romney, som profilerat sig som en intern Trump-motståndare och som tidigare har försökt sabotera för presidenten.

Men nu meddelar Romney att han kommer att stödjer Donald Trumps försök nominera en ny domare till högsta domstolen.

Donald Trump kommer på lördag att presentera sin kandidat till att efterträda Ginsburg. Presidenten har tidigare gjort klart att det kommer att vara en kvinna – något som kan vara ett strategiskt val med tanke på den uppsjö av sexanklagelser som medierna riktade mot mannen Brett Kavanaugh, den senaste HD-domaren som Trump nominerade.

Football news:

In 2010, Pirlo negotiated with Barca. The main playmaker of the generation was ready to go to Pep even in the rotation
Chugainov about Loko in the Champions League: there are Chances to get out of the group. The team looks confident and worthy
Bayern and Alaba failed to agree a new contract for the third time
Atalanta and Ajax showed smart football: a lot of traps and subtle changes on the move
Vadim Evseev: I liked the locomotive for its boldness. Not afraid to play football, well done
Barcelona may sign PSV forward malen if the deal for Depay fails
Pickford hired bodyguards because of fan threats after van Dijk's injury