Sweden

"Nalle" (SD) frias från sexofredande

Publicerad 28 oktober 2020 kl 18.02

Lag & Rätt. Sverigedemokraternas EU-parlamentariker Peter "Nalle" Lundgren friades idag helt från anklagelsen om att ha sexofredat en kvinnlig partikamrat.

Gilla artikeln på Facebook

Åklagaren ansåg att Lundgren hade ofredat kvinnan på ett hotellrum de båda befann sig i tillsammans med andra personer. Händelsen ska ha inträffat på ett hotell i Nacka kommun den 17 mars 2018.

Jönköpings tingsrätt kommer dock efter sin genomgång av bevisningen i målet fram till att "det framstår som mycket oklart om, och i så fall på vilket sätt och under vilka förutsättningar mannen berört kvinnan och om omständigheterna har varit sådana att hans handlande skulle vara att beteckna som någon form av ofredande".

Med de höga beviskrav som gäller i brottmål har tingsrätten funnit att åklagaren inte har bevisat de omständigheter som åklagaren har lagt till grund för sitt påstående att SD-politikern gjort sig skyldig till brott. Tingsrätten friar därför Peter Lundgren helt.

Rätten var enig.

Football news:

Benzema, Carvajal, Ramos and Valverde will not play with Alaves due to injuries
Ronaldo will not play against Benevento. Pirlo gave him a rest
Zidane on Real Madrid's downturns: Stability in football is the hardest thing to achieve. The problem is not in relation
Alaba's agent wants to start talks with Chelsea and PSG in January
Klopp on the Premier League calendar: No matter what I say, it won't help. Waste of time
Barcelona paid tribute to Maradona with a minute of silence before training
Benzema does not train in the General group and works indvidiualno