This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Muslimsk somalier högg ihjäl brittisk parlamentsledamot

I fredags mördades den brittiske konservativa parlamentsledamoten Sir David Amess. Han höggs ihjäl av Ali Harbi Ali, en muslimsk man från Somalia, i en kyrka i Leigh-on-Sea, Essex.

Polisen larmades strax efter lunchtid i fredags. På plats påträffades Sir David Amess, parlamentsledamot för Southend West, svårt blödande efter att ha utsatts för flera knivhugg. Amess gavs akut vård på plats men hans liv gick inte att rädda. Mordet inträffade under en öppen frågestund med väljare i valkretsen Leigh-on-Sea. Enligt vittnen klev mördaren in i kyrkan och högg parlamentsledamoten ett 15-tal gånger.

LÄS ÄVEN: SVT: Pilbågsterroristens konvertering till islam ”inte väldigt seriöst”

Greps direkt efter dådet

Polisen grep mördaren kort efter attacken. Enligt vittnen uppträdde mördaren lugnt både före och efter attacken. Han uppges ha satt sig ner i väntan på att bli gripen. I efterhand har mördaren identifierats som Ali Harbi Ali, en 25-årig muslim ursprungligen från Somalia men som bott större delen av sitt liv i Storbritannien, enligt Daily Mail.

Amess hade en lång politisk karriär och valdes in i parlamentet redan 1983. Han var en framstående anhängare av Brexit. Mordet har skakat Storbritannien på alla nivåer och utreds som ett misstänkt terrorbrott, uppger polisen. Scotland Yard har i tidigare uttalanden sagt att de undersöker möjliga kopplingar till islamistisk extremism men uppger samtidigt att mördaren misstänks ha agerat på egen hand. Som en del av utredningen har för närvarande tre husrannsakningar utförts på olika adresser i London.

Sir David Amess hyllas från hela det hela politiska spektrat, från lokalpolitiker till premiärminister Boris Johnson. Premiärministern beskriver Amess som ”en av de vänligaste, trevligaste och behagligaste människorna inom politiken”, skriver DN.