Sweden

Muslimsk ledare: Attacken en förolämpning mot islam

#mega-ad-wrapper { display: none; }

En man syns gående i Paris stora moské. Nu vill ordföranden för Franska muslimska rådet att alla landets moskéer ska hålla stängt som ett tecken på solidaritet och sorg efter knivattacken i Nice.
En man syns gående i Paris stora moské. Nu vill ordföranden för Franska muslimska rådet att alla landets moskéer ska hålla stängt som ett tecken på solidaritet och sorg efter knivattacken i Nice. Foto: Thibault Camus / TT NYHETSBYRÅN

Ordföranden för Franska muslimska rådet fördömer knivattacken i Nice och dess påstådda koppling till islam. Nu vill han ställa in allt firande av profeten Muhammeds födelsedag, som ett tecken på sorg och solidaritet.

En av de många fransmän som chockats av det misstänkta terrordådet i Nice är ordföranden för Franska muslimska rådet, Mohammed Moussaoui, som i starka ordalag tar avstånd från dådet.

– Jag fördömer kraftigt denna terroristhandling som återigen bryter in i våra liv. Jag uttrycker all min medkänsla och solidaritet med offren, deras familjer och deras nära och kära, säger han till tv-kanalen France Info.

Football news:

Liverpool can play Midtjylland in Dortmund due to restrictions due to COVID-19
Barca presidential candidate Ruso wants to rename the club's stadium to camp Nou Leo Messi
Maradona = an style. Dressed brightly, got a tattoo with Che Guevara and Fidel, photographed with Queen, shot for a magazine about slums
Samuel Eto'o: The situation is the same with racism. Need more education
Daniele Bonera: Milan always wants to dominate, that's the club's philosophy. Lille-a difficult opponent
In Buenos Aires, a farewell to Diego Maradona takes place
We will talk to Messi, but we will not ignore the economic situation. Barca presidential candidate Ruso on Leo's future