Sweden

MP-politiker: Damberg måste ta sitt ansvar

Vi är många miljöpartister som anser att kulturminister Amanda Lind på ett orättfärdigt sätt fått skulden för den situation som uppkommit, skriver artikelförfattarna.
Vi är många miljöpartister som anser att kulturminister Amanda Lind på ett orättfärdigt sätt fått skulden för den situation som uppkommit, skriver artikelförfattarna. Foto: Pontus Lundahl/TT

Det är dags för ansvariga socialdemokrater i regeringen att ta kulturens villkor under coronakrisen på allvar. Regelverket måste ses över så att det går att ha fler smittsäkra kulturevenemang. Det skriver miljöpartistiska kulturpolitiker från hela landet.

Vi ser alla hur kulturen blöder. Coronakrisen har slagit stenhårt mot den bransch som vi älskar så mycket. Det är små likaväl som stora artister och kulturskapare som drabbas, och även om de större säkert har marginaler så de klarar sig, så sysselsätter de en hel rad närbesläktade näringar, som scenarbetare, ljud- och ljustekniker, logistik- och transportsektor, restaurang- och livsmedelsnäring och många fler.

Vi är många miljöpartister som anser att kulturminister Amanda Lind på ett orättfärdigt sätt fått skulden för den situation som uppkommit. Faktum är att Amanda Lind agerade snabbt och resolut när krisen var ett faktum. Kulturministern har utarbetat och drivit igenom fyra omfattande stödpaket till kulturlivet samt två till mediesektorn. Totalt handlar det om nästan 1,7 miljarder kronor till arrangörer av kultur, scenkonstinstitutioner och museer, frilansande konstnärer och kulturskapare, kommuner och regioner, medier och många fler. Det är åtgärder som saknar motstycke i vårt land.

Football news:

Real Madrid will arrive late in San Sebastian. The flight was delayed due to a plane crash
Rubin Slutsk scored a move: four wins in five matches. How will they play Spartak?
Guardiola on city: Working with these players at this club is a joy. The team is in a great mood
Mourinho wants to sign Lingard for Tottenham
Liverpool are not going to sell Oxlade-Chamberlain. Klopp is counting on him
Allegri was a special guest of the Italian dance show
Tottenham players are surprised that Mourinho did not include alli in the squad for the second match in a row. Dele upset