Sweden

Mord i giraffreservat utreds som terrorism

#mega-ad-wrapper { display: none; }

Frédéric de Saint-Sernin, vice ordförande för den franska hjälporganisationen Acted, håller presskonferens om de sex hjälparbetare som mördats i Niger.
Frédéric de Saint-Sernin, vice ordförande för den franska hjälporganisationen Acted, håller presskonferens om de sex hjälparbetare som mördats i Niger. Foto: Nicolas Garriga/AP/TT

Den händelse där sex franska hjälparbetare och två nigerier, en guide och en chaufför, sköts till döds i ett giraffreservat i Niger kommer nu att utredas av franska anti-terroråklagare. Det är den första attacken på decennier som sker i det populära naturområdet.

Söndagens attack ägde rum i vildmarksområdet Koure beläget cirka en timmes körning sydöst om huvudstaden Niamey. Det tros vara den första attacken att ske på över 20 år i Koure, som på grund av sitt unika bestånd av västafrikanska giraffer blivit ett allt mer populärt turistmål under åren.

– Alla åker vi till Koure på helgutflykter för det är så lättillgängligt. Alla åker dit, till och med ambassadörer, diplomater, lärare. Det anses inte vara ett farligt område alls, säger en västerländsk hjälparbetare.

Football news:

It's time to learn the names of new Borussia heroes. Now there are 17-year-old boys making goals
Paulo Fonseca: it's Important to bring Smalling back to Roma. We have only 3 Central defenders
Arteta about 2:1 with West ham: Arsenal made life difficult for themselves with losses, but they fought and believed in victory
Palace midfielder Townsend: Could have beaten Manchester United with a bigger difference. We had moments
Philippe Coutinho: I am motivated and I want to work hard to make everything work out well on the pitch
Torres on Chelsea: I Thought I could remain a top player, but I was unstable. Although there were enough successes
Neville on the broken penalty against Manchester United: an Absolute disgrace