Sweden

Moderna förbereder vaccinlansering

#mega-ad-wrapper { display: none; }

Storskaliga tester av ett potentiellt covid-19-vaccin pågår på många håll i världen. Amerikanska Moderna säger att bolaget nu förbereder för en lansering av sin vaccinkandidat och för samtal med WHO-ledda Covax facility. Arkivbild.
Storskaliga tester av ett potentiellt covid-19-vaccin pågår på många håll i världen. Amerikanska Moderna säger att bolaget nu förbereder för en lansering av sin vaccinkandidat och för samtal med WHO-ledda Covax facility. Arkivbild. Foto: Taimy Alvarez/AP/TT

Arbetet för att få fram ett vaccin mot covid-19 går i en rasande fart. Amerikanska läkemedelsjätten Moderna, som är ett av de bolag som kommit längst i testerna av sitt potentiella vaccin, säger att man nu förbereder för en lansering.

Just nu pågår så kallade fas 3-studier, det sista prövningsstadiet före ett eventuellt godkännande, där Modernas vaccinkandidat testas på 30 000 personer. Tidiga resultat av studien väntas presenteras under de närmaste veckorna.

Football news:

Liverpool can play Midtjylland in Dortmund due to restrictions due to COVID-19
Barca presidential candidate Ruso wants to rename the club's stadium to camp Nou Leo Messi
Maradona = an style. Dressed brightly, got a tattoo with Che Guevara and Fidel, photographed with Queen, shot for a magazine about slums
Samuel Eto'o: The situation is the same with racism. Need more education
Daniele Bonera: Milan always wants to dominate, that's the club's philosophy. Lille-a difficult opponent
In Buenos Aires, a farewell to Diego Maradona takes place
We will talk to Messi, but we will not ignore the economic situation. Barca presidential candidate Ruso on Leo's future