Sweden

Mobb försökte döda coronademonstranter

Polisen i den tyska delstaten Sachsen utreder ett misstänkt mordförsök som ägde rum i samband med en corona­demonstration i Leipzig i lördags.

Hittills tyder utredningen på att förövarna var vänsterextremister, säger en talesman för åklagarmyndigheten i Leipzig till Junge Freiheit.

En grupp demonstranter, som protesterade mot de strikta åtgärderna för att stoppa spridningen av corona, befann vid ett gatukök i närheten av köpcentret Höfe am Brühl. De attackerades då av 15 till 20 personer, varav de flesta var maskerade.

Två av offren slogs till marken, och angriparna fortsatte då att sparka på dem när de låg ner. Först när kravallpolis sköt varningsskott upphörde misshandeln och förövarna flydde från platsen, skriver Junge Freiheit.

Två skadade män fick föras till sjukhus. Åklagare rubricerar brottet som mordförsök.

Runt om i Tyskland har stora demonstrationer mot coronarestriktionerna hållits, och demonstranterna blir ofta angripna av vänsterextremister. Stämningen piskas upp av att medierna i landet konsekvent utmålar demonstranterna som farliga högerextremister och konspirationsteoretiker.

I helgen hölls en "tyst marsch" i Berlin som blev våldsam när polisen fick ingripa mot svartklädda vänsterextremister försökte blockera vägen för demonstrationen.

Redan i maj rapporterade Fria Tider om en annan brutal attack i samband med en coronademonstration i Stuttgart. Även då var gärningsmännen maskerade vänsterextremister. En av demonstranterna skadades så svårt att han försattes i koma.

– Det var ett mordförsök, säger fotografen Simon Kaupert, som var på plats, då till Fria Tider.

Football news:

Conte on 2-1 with Milan: Before the winning goal, the result was unfair. Their goalkeeper is the best player of the match
Mikel Arteta: Arsenal did everything right, but they lost. Wins give confidence
Nicolo Barella: We proved that we are stronger than Milan
Go do your voodoo shit, you little ass. Ibrahimovic-Lukaku during the Cup match
Pioli on the defeat by Inter: The only difference was the relegation. There could be any result in equal teams
UEFA has no plans to abandon the Euro in 12 cities. Other options are undesirable
Eriksen scored for Inter for the first time in almost six months - Milan in the Cup in the 97th minute from a free kick