This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

”Min exfrun försöker styra mig som pappa”

Med två omyndiga barn är frågeställaren ”tvingad” att ha kontakt med exfrun.
Med två omyndiga barn är frågeställaren ”tvingad” att ha kontakt med exfrun. Foto: Erik Nylander/TT

De skilde sig för sex år sedan, men exfrun försöker fort­farande styra fråge­ställaren. ”Du behöver inte göra som hon säger – det är en av poängerna med att skiljas”, svarar Jenny Jägerfeld.

Jenny Jägerfeld.

Jenny Jägerfeld.

Fråga: Jag och min före detta fru skilde oss för sex år sedan. Skilsmässan var relativt lugn – visst var vi oense om många saker, dock inte på de hemska sätt man kan höra om ibland. Vi har fyra barn tillsammans, varav en bor hemma, halva tiden hos mig respektive mamman. Trots att vi varit separerade så länge upplever jag att hon försöker styra mig, framför allt gällande saker som berör barnen. Hon vill att jag ska agera enligt hennes ”regler”.

Hon vill exempelvis styra hur jag ska ställa upp vid barnens fritidsaktiviteter, i stället för att låta mig ha den dialogen själv med tränaren/föreningen. Hon anser att vi ska dela på kostnader för barnen när hon tycker det, men inte när jag ber om det, och att jag ska spara pengar till barnen på konton som hon kan se och ha kontroll över. Hon anser också att jag är egocentrisk och att jag ska tänka på hur hon mår, så att hon inte blir en dålig och sur mamma.