Sweden

Merkels efterträdare måste hantera Putin

Skillnaderna mellan alternativen ligger alla inom den statistiska felmarginalen. Likväl väntar Europa på besked från Tyskland i de tunga strategiska utrikespolitiska utmaningar som följer av rollen som EU:s centralmakt. Till arvet efter Angela Merkel hör att hantera ett av de allra svåraste problemen för Tyskland och Europa. Det heter Ryssland.

Tysklands enande och Sovjetunionens upplösning markerar en ny fas i relationerna mellan Tyskland och Ryssland. Den dominerande tanken i Tyskland har sina rötter i den östpolitik som formulerades av Willy Brandt och Egon Bahr: förändring genom närmande. Intensiva ekonomiska, politiska och kulturella kontakter skulle stegvis luckra upp diktaturerna och säkra stabila förhållanden i Europa. Helsingforsavtalet kan ses som en kröning av den linjen. Ryssland uppfattades som en pålitlig strategisk partner på väg att demokratiseras.

Football news:

Messi and Mbappe missed PSG training before the match with Lille
Merson on Sulscher: Anyone else would have been fired by now. He is as lucky as a coach can be
Ancelotti on Koeman's dismissal: It's part of our job. This has happened to me many times
Barcelona wants to get rid of Luc de Jong in the winter. They don't count on him after Koeman's dismissal
Muller apologized to the fans for 0:5 from Gladbach: Bayern played catastrophically badly
Hans-Joachim Watzke: Manchester United's offer for Holand was better than ours, but Raiola decided that Erling would be better off in Borussia
Koeman showed what a Barca coach should not be. The dismissal was a month late