Sweden

Mer smitta i Europa – en mardröm för industrin

En andra coronavåg kan sätta stopp för industrin. Men just nu är det full fart på lastbilstransporterna igen.
En andra coronavåg kan sätta stopp för industrin. Men just nu är det full fart på lastbilstransporterna igen. Foto: Rob Welham/TT

En nagelbitare. Så beskrivs läget för svensk exportindustri just nu. Rapporterna om en accelererande smittspridning i Europa riskerar att slå undan benen för industrins darriga återhämtning.

Fordonsindustrin är i full gång efter det tidigare coronastoppet. Nu växer oron för att den snabba smittspridningen ska ge nya störningar.

Foto: Adam Ihse/TT
Foto: Paco Freire/TT

På bara några veckor har det vänt. Det som såg ut som en ljusning i slutet av augusti har förvandlats till något annat i takt med att antalet smittade av covid 19 ökar kraftigt.

– Det klart att vi är oroliga. Huvudscenariot är fortfarande en försiktig återhämtning. Men det är möjligt att vi tror på ett annat, mer dystert läge om du återkommer om några veckor, säger Lena Sellgren, chefekonom på Business Sweden, som på onsdagen presenterade organisationens nya prognos om Globala ekonomiska utsikter.

Football news:

Milan scores 2+ goals in 10 games in a row for the first time in 56 years
Barcelona are working on extending their contract with Fati. Mendes wants the player got a raise
Hames will miss the Premier League match with Southampton
Goetze scored two goals in his first two games for PSV
Real Madrid are paying the price for a stupid sale to Ronaldo. No one to score. Calderon on the club's problems
Ozil posted a GIF of himself at work in the office: Forward, Arsenal
The Slovenian youth team wants to expel the tyrant coach: he is Against warm-UPS, forbids sleeping on planes and celebrating goals