Från en lyxig Brunello di Montalcino till ett nytt eko-vin – Anders Melldén väljer ut sex spännande vinnyheter.
1 / 6
Vouvray Brut Domaine Vigneau-Chevreau
Frankrike, Vouvray
149 kr, nr 93234, vitt mousserande
Ekologiskt bubbel av chenin blanc från Loiredalen. Läskande frukt och klassiska brödtoner i smaken får mig att drömma om dignande skaldjursfat.
2 / 6
Pouilly-Fumé Les Deux Cailloux 2020
Frankrike, Puilly-Fumé
189 kr, nr 2227, vitt friskt & fruktigt
Ny, lysande årgång som likt en soluppgång piggar upp med gula äpplen, nektarin och fin syra. Gott till stekt rödingfilé med smörslungade betor.
3 / 6
Roero Arneis Matteo Correggia 2019
Italien, Roero
149 kr, nr 95537, vitt friskt & fruktigt
Roero, strax norr om Alba, bjuder bland annat vitt av arneis-druvan. Finstämt uppfriskande och gott av gula frukter som matchar fiskgryta.
4 / 6
Sander Riesling 2020
Tyskland, Rheinhessen
109 kr, nr 5368, vitt friskt & fruktigt
Stabilt eko-vin i ny årgång från familjen Sander. Gröna äpplen, päron och citron bland smakerna – perfekt till hämtsushin.
5 / 6
Lapostolle Cuvee Alexandre Syrah 2018
Chile, Apalta
179 kr, nr 93235, rött fruktigt & smakrikt
En av Chiles vassaste klassiker bjuder på trendigt syrah-vin. Blåbär, körsbär, pepprighet och fattoner gör det gott till viltgrytan. Kan lagras.
6 / 6
Brunello di Montalcino Casanova di Neri 2015
Italien, Brunello di Montalcino
449 kr, nr 79234, rött stramt & nyanserat
Vinlyx från en generös årgång som klivit in på bolagshyllan. Fint djup av körsbär, nypon, viol och varm krydda. Lufta och drick till svamppasta.
Missa inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev där vi varje vecka tipsar om spännande viner och härliga recept.