Sweden

Marine Le Pen utmanas från höger

Éric Zemmour är känd som en högerdebattör och invandringskritisk polemiker i media, inte minst genom sina hårda ord om araber och afrikaner, som han en gång dömts för att ha "hetsat" mot.

Den gången försvarade Zemmour arbetsgivares självklara ”rätt att neka svarta och araber jobb". Han konstaterade även att majoriteten av alla knarklangare är ”svarta eller araber”, vilket resulterade i en fällande dom.

Som judisk intellektuell är han ovanlig i Frankrike, inte minst då han hävdar att det pågår ett befolkningsbyte i landet och att vita fransmän håller på att ersättas av araber. Trots att det är ett sakligt sett korrekt fakta­konstaterande räknas det som kontroversiellt i Frankrike – även i Nationell Samling.

Éric Zemmour har även åtalats för Förintelse­förnekelse efter att ha sagt att Pétainregimen, den tyska marionettregeringen under andra världskriget, "räddade Frankrikes judar". Det uttalandet frikändes han dock för 2019.

Det är oklart om det verkligen blir någon kandidatur i presidentvalet, men klart är att Zemmour från och med nu kommer att räknas som politiker i tv, och inte som journalist. Det har den franska mediemyndigheten beslutat, sedan han vägrat att utesluta en kandidatur i presidentvalet.

Förutom sina kontroversiella uttalanden i tv är han känd som författare, där han skrivit debattböcker med en invandringskritisk linje. Han har gett ut den bästsäljande boken "Le suicide français" – Det franska självmordet, som handlar om befolkningsbytet i Frankrike.

Paradoxalt nog kan dock Zemmour i principen lägga krokben för en invandringskritisk valseger i Frankrike, eftersom Le Pen får en motkandidat som slåss om samma väljare. Enligt Éric Zemmour är dock Marine Le Pen själv medveten om att hon "inte kan vinna valet", vilket förmodligen är korrekt att döma av opinionsmätningar och tidigare valfiaskon.

Football news:

Lille coach: Benzema is an outstanding player. This is what is needed for the Golden Ball
Sandro Wagner: Messi didn't deserve the Golden Ball. Chiellini is the favorite, followed by Lewandowski
Gary Neville: Manchester United stars don't plow like de Bruyne, Mane, Bernardo and Firmino. They lack such a work ethic
Salah turned into Messi. Lineker on Liverpool forward
We will ask you to punish those who unreasonably accused Glick of racism in the match with England. The Polish Football Union will appeal to FIFA
Milan's midfielder Rebic suffered a muscle injury in the match against Verona
Newcastle's budget for the winter is 50 million pounds, although the club has the right to spend 190 million without violating the FFP