Sweden

Marias får dödades och slaktades i hagen och köttet stals: ”Lämnat skinn och inälvor”

Fårägaren Maria Pettersson i Västsverige gjorde en hemsk upptäckt på onsdagsmorgonen när hon påträffade ett av sina får dödat och slaktat i hagen. Kvar på platsen fanns endast fårets skinn och inälvor. Nu vädjar familjen till allmänheten om tips om någon som har fårkött på mörning i området.

Händelsen inträffade natten mellan tisdag och onsdag i en fårhage belägen utmed länsväg 167 mellan Lilla Edet och Backamo. Maria har publicerat ett Facebookinlägg i vilket hon skriver att ”någon eller några har slaktat ett av våra älskade får” som familjen har som sällskapsdjur.

LÄS ÄVEN: Parkbesökare i Stockholm hängde djur i träd som styckades

Marias make Henrik Pettersson berättar för en lokaltidning att man har slaktat fåret och tömt blodet i hagen. Vidaren har personen eller personerna flått djuret och tagit med sig kroppen, härta, njurar och lever. Kvar i hagen fanns endast fårets skinn och inälvor.

– De som har varit här har varit proffs. De vet precis hur man ska slakta ett får. Av temperaturen på djuret har det troligen skett under tidiga natten, säger Henrik till Nyhetersto.

Polisen rubricerar slakten som ”stöld”

Händelsen är polisanmäld och polisen rubricerar ärendet som stöld vilket Henrik ställer sig frågande till. Han kommer själv vidta åtgärder nu genom att flytta fåren för att kunna garantera deras säkerhet.

– Det är väldigt märkligt. Man kan alltså gå in i en hage och slakta ett djur, det rubriceras bara som stöld, säger Henrik.

Utredningsledare: ”Förekommit tidigare”

Ove Larsson är jourhavande förundersökningsledare hos polisen och han berättar för Bohuslänningen att den här typen av dödande och slakt i hagar har förekommit tidigare. Men han vill till media inte uppge i vilken omfattning det sker, om brott av det slaget ökar eller vilka grupperingar han tror ligger bakom brotten.

– Men jag vet att det har förkommit tidigare, säger Larsson.

Tipsa polisen

Fårägarna vädjar nu till allmänheten efter tips och utlovar en belöning. Om du har gjort iakttagelser natten den 22 till 23 september utmed väg 167 i höjd med Dunnebacken och Mårödsvägen i Lilla Edet ombeds du kontakta polisen på telefonnummer 114 114.

Natten mellan tisdag och onsdag har någon/några varit i var fårhage som ligger utmed väg 167 i höjd med Dunnebackens…

Posted by Maria Pettersson on Wednesday, September 23, 2020

LÄS ÄVEN: Muslimer torterar ihjäl djur för högtidfirandet Eid Al-Adha

authorimage

Football news:

Barcelona are concerned about the shape of the Target. The club believes that he did not work enough on vacation
Laporte was supported by van Dyck: Sorry, bro. No joy, even though we are rivals
Lautaro Martinez: Messi is the best in the world. He is always one step ahead of the rest
The Atletico stadium was painted pink as part of the campaign to fight breast cancer
Frank Lampard: nothing comes easy in the Champions League. This is a great platform to learn new things
Ronaldo was not included in the Juve bid for the match against Dynamo Kyiv
Bruno on the role of captain: I didn't expect it. Tomorrow it's not about me, it's about the team. Everyone should be a leader