Sweden

Man med oklar ålder döms till ungdomvård för mord med 66 knivhugg

En dag i december förra året bestämde sig Ibrahim och Ayuub att lura sin knarklangare. I stället för att betala mördade de honom med hela 66 knivhugg och dumpade kroppen utanför en förskola. Nu har dom fallit i målet (Göteborgs Tingsrätt 1103-20) och påföljderna blir milda. För den yngre av de två förövarna stannar det vid ungdomsvård. Detta då rätten väljer att betrakta honom som 16 år trots att han själv intygat att han är 19.

Mordet begicks i området Lövgärdet den 10 december och kroppen fraktades sedan med bil till en annan plats där den kastades i ett skogsparti. Gärningen kunde snabbt knytas till två personer: Ibrahim Mohamud Ali, född 1999-12-16 och Ayuub Mahamed Nur som när han greps noterades som född 2003-01-18.

LÄS MER: Två åtalas för brutalt rånmord i Göteborg – offret dödades med 66 knivhugg

I samband med brottsutredningen har Ayuub dock skriftligen erkänt att han egentligen är tre år äldre. Domstolen väljer ändå att döma honom efter den lägre åldersuppgiften eftersom den ”är mest förmånlig” för gärningsmannen.

Det innebär att Yauub slipper fängelse och endast behöver avtjäna tre år och sex månader i ungdomsvård för det brutala rånmordet. Han är tidigare dömd för vapenbrott och narkotikabrott. På grund av dubbla medborgarskap, Sverige och Somalia, kan han enligt nuvarande lagstiftning inte utvisas.

Även Ibrahim döms till en mild påföljd, två års fängelse. Skälet till det är att domstolen väljer att inte fälla honom för mord, utan endast för rån och skyddande av brottsling. Inte heller Ibrarhim kan utvisas då han har svenskt medborgarskap.

Football news:

Brunu has scored 11 goals in 20 games for Manchester United. 7 of them were penalties
Lukaku has scored in 9 consecutive Europa League games. This is a tournament record
Konstantinos Tsimikas: Liverpool is the biggest club in the world. I supported them as a child
Marotta on the match with Bayer: I am very optimistic. Inter wants to win the Europa League
Manchester United are unhappy with the way Borussia was leading the negotiations for Sancho. The Germans did not want to communicate directly
Liverpool have announced the purchase of defender Tsimikas from Olympiakos
Bordeaux appointed ex-assistant Blanc Gasse as head coach