Sweden

Man gripen efter mordet på 12-åriga Adriana

Det var den 2 augusti i år som en 12-årig flicka sköts ihjäl vid en bensinstation i södra Stockholm. Hon hette Adriana och skulle fylla 13 år i september. Adriana bodde nära platsen där hon mördades och var ute och rastade hunden när hon sköts ihjäl.

Mannen som nu gripits har varit anhållen i sin frånvaro och misstänks för grovt skyddande av brottsling. Han greps i Stockholmsområdet på tisdagsmorgonen.

I samband med gripandet genomfördes också en husrannsakan och ytterligare en person har hämtats till förhör. Denna person är inte misstänkt för brott.

– Ett intensivt utredningsarbete har pågått sedan dag ett och vi har nu nått ett skede där vi har anledning att genomföra detta gripande. Frihetsberövandet är ett viktigt steg framåt mot att också komma vidare med ärendet i sin helhet, säger utredningsledare Lukas Molander i ett pressmeddelande.

"Polisutredningen med målet att lagföra de ansvariga för denna skjutning där ett oskyldigt barn blev offer är ytterst prioriterad hos polisen i region Stockholm och pågår med oförminskad styrka. Nära 500 förhör har hittills hållits och en stor mängd information har på olika sätt samt inhämtats, analyserats och värderats", skriver polisen.

– Förhoppningen är att vi ska kunna göra fler frihetsberövanden framöver, säger Lukas Molander.

Football news:

Tuchel wants to see Holand at Chelsea. The club will not buy Rice from West Ham after the change of coach
Eriksen pro goal for Milan: It was the perfect free kick for me. I am very happy
Conte on 2-1 with Milan: Before the winning goal, the result was unfair. Their goalkeeper is the best player of the match
Mikel Arteta: Arsenal did everything right, but they lost. Wins give confidence
Nicolo Barella: We proved that we are stronger than Milan
Go do your voodoo shit, you little ass. Ibrahimovic-Lukaku during the Cup match
Pioli on the defeat by Inter: The only difference was the relegation. There could be any result in equal teams