Sweden

Man allvarligt skadad efter skjutning i Malmö – offer och gärningsman kända av polisen

Vid 23-tiden på söndagskvällen sköts en 45-årig man ned i det invandrardominerade och ”särskilt utsatta” området Hermodsdal i Malmö. En 64-årig man greps och sitter nu anhållen som misstänkt för dådet. Både offer och gärningsman är av polisen välkända livsstilskriminella.

Dens skjutne som anträffads på Docentgatan fördes till sjukhus med ambulans med vad som rubriceras som allvarliga men inte livshotande skador härrörande från att ha träffats av flera kulor. Uppgifterna i övrigt kring händelsen är knapphändiga. Den misstänkte gärningsmannen kunde efter händelsen snabbt gripas.

På grund av de inblandades åldrar som ligger en god bit över genomsnittet för de kriminella invandrargäng som ligger i luven på varandra i området bedömer polisen att skjutningen har andra motiv. Vilka dessa är vill man inte spekulera offentligt om, utan nöjer sig med att klassificera skjutningen som en ”separat händelse” orelaterad till det oågående gängkriget.

– Personernas ålder är en av anledningarna till att vi separerar den här händelsen från konflikterna som just nu pågår mellan grovt kriminella i Malmö, sade polisens presstalesperson Nils Norling i ett uttalande till media.

Football news:

Ronaldo re-tested positive for the coronavirus. He probably won't play against Barca (Correio da Manha)
Simeone's most crushing defeat at Atletico: lack of Parti, clever adaptation of the flick and grandiose Coman
Barca players are unhappy that some players have extended their contracts with reduced wages (Marca)
Capello on the debut of the Beginning: Fantastic goal. I spoke with Gasperini, he is happy
A Spanish journalist compared Fati to a black salesman running away from the police. Barcelona sues (despite the apology)
We play with major soccer bandits, and I get a yellow for it? Mueller - referee of the match with Atletico
Samuel eto'o: Guardiola is great. He didn't go out just for Messi