Sweden

Malmström: Svår och skakig väg tillbaka

#AdSplashOverlayWindow { display: none; }

Cecilia Malmström ser en svår väg tillbaka, men utan internationell handel och relationer mellan länder så går det inte. Arkivbild.
Cecilia Malmström ser en svår väg tillbaka, men utan internationell handel och relationer mellan länder så går det inte. Arkivbild. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Vägen tillbaka efter krisen kan bli både krokig och farlig. Bland farorna finns budgetbråk i EU, hot om handelskrig och demokratikriser.

Den som varnar är förra EU-kommissionären Cecilia Malmström.

Det finns många saker att ta hand om innan vi är tillbaka i någon form av normalläge igen, konstaterar Cecilia Malmström, tidigare EU-kommissionär med handel som ansvarsområde, och nu gästprofessor vid handelshögskolan i Göteborg.

– Det är en hel mängd problem som måste lösas. Allt från vaccin och läkemedel till hur man kan resa, och att ta hand om människor och företag som farit illa. Vi måste rusta oss för framtiden för att på sikt få en bättre utveckling, säger hon till TT.

Football news:

Ocampos did everything for the victory of Sevilla: first he scored, and then he put on a goalie's Jersey and in the 101st minute dragged the kick of the goalkeeper Eibar
Pizarro finished his career as a player. Werder's players cradled him in their arms after the match
Aitor Karanka: When Real Madrid wins, they always talk about the referees
Gendusa two weeks training with Arsenal according to the decision of Arteta. Londoners can sell it
Alexander Elagin: if you Want to live a man with a man, a woman with a woman-live! But don't involve children
Pizarro finished. He came to Werder 4 times and became a legend here
Lloris about the fight with Son: It's part of football. Sometimes this happens