This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Maktskifte: Techjättar skapar nya konglomerat

Björn Jeffery
Jay-Z sålde Tidal till Square - som nu byter namn till Block i jakt på något större.
Jay-Z sålde Tidal till Square - som nu byter namn till Block i jakt på något större. Foto: Matt Rourke / TT / NTB Scanpix

Samtidigt som klassiska konglomerat monteras ner byggs nästa generation i Silicon Valley och Kina. Maktambitionerna ökar när de största techbolagen nu vill expandera med etablerade metoder.

Hiphopstjärnan Megan Thee Stallion har anlitats av Jack Dorseys Cash app för att utbilda människor om bitcoin och kryptovalutor.

Hiphopstjärnan Megan Thee Stallion har anlitats av Jack Dorseys Cash app för att utbilda människor om bitcoin och kryptovalutor.

Foto: Rob Grabowski / TT NYHETSBYRÅN

Det är säkert svårt att vara vd för ett börsbolag. Att vara vd för två samtidigt är sannolikt minst dubbelt så svårt. Om dessutom ett av dem har ambitioner att bli nästa generations finansiella konglomerat – då blir det kanske lite mycket att göra, ens för den flitigaste.

Denna situation stod Jack Dorsey inför i veckan. Han avgick då som vd för Twitter, och bara två dagar senare döpte han om betalföretaget Square – det andra börsbolaget han är vd för – till Block. Namnbyten ligger i tiden i Silicon Valley. En dryg månad tidigare bytte Mark Zuckerberg namn på Facebooks moderbolag till Meta. Sökjätten Google gjorde motsvarande process redan 2015, när de döpte moderbolaget till Alphabet.