Sweden

Majoriteten av de vuxna i Sverige har fått vaccin

Inrikes. Nu har 51 procent av alla som är 18 år och äldre fått minst en dos vaccin. Mer än en fjärdedel är vaccinerade med två doser, enligt Folkhälsomyndigheten.

Gilla artikeln på Facebook

– Att vi nått hälften av de vuxna med minst en dos vaccin är en milstolpe att glädjas över och vi har också kommit en bra bit på väg med den andra dosen som ger ett fullgott skydd, säger Johan Carlson, generaldirektör för FHM, i ett uttalande.

Sedan starten den 26 december 2020 har 4,1 miljoner personer fått minst en dos och av dem har 2,2 miljoner även fått en andra dos. Det betyder att 51 procent av alla över 18 år fått en dos och att 27 procent nu fått en andra dos. Det visar data från Nationella vaccinationsregistret.

De äldre har prioriterats. Bland av de som är 65 år och äldre har 91 procent fått minst en dos och 63 procent är fullvaccinerade.

Vaccintäckningen är lägre bland personer födda utanför Sverige men den senaste statistiken visar att andelen vaccinerade i den gruppen har ökat de senaste veckorna.

– Det räcker inte bara med en hög vaccinationstäckning den måste vara jämnt fördelad också så att det inte uppstår lokala utbrott på platser där många är ovaccinerade, säger Johan Carlson.

Football news:

Juventus will sign Santos forward Caio Jorge. Salary-1.5 million euros plus bonuses
Allegri on Juve: Ronaldo is full of enthusiasm. Dybala has a muscle problem. Kulusevski should be added
Nedved about Locatelli: Juve considers its offer fair and good
Koeman on 3-0 with Stuttgart: A great game of Barca against a strong team. We are on the right track
Mkhitaryan wants to compete with Roma for the scudetto: There will be nothing left without trophies at the end of his career
Pavel Nedved: Ronaldo is a guarantee of goals, an exceptionally valuable player. Juve is betting on him
Zozulya moved to Fuenlabrada from Segunda. His transfer to Alcorcon was disrupted because of fans who called him a fascist