Sweden

Macron väntas föreslå ny plan för Libanon

I början av september lämnade Frankrikes president Emmanuel Macron Libanon med skarpa varningar till landets politiker. Nu har försöken att bilda regering misslyckats, och blickarna vänds åter till den franske presidenten. Arkivbild.
I början av september lämnade Frankrikes president Emmanuel Macron Libanon med skarpa varningar till landets politiker. Nu har försöken att bilda regering misslyckats, och blickarna vänds åter till den franske presidenten. Arkivbild. Foto: Gonzalo Fuentes/AP/TT

Ett Libanon i kris har kastats i ytterligare osäkerhet sedan premiärministerkandidaten Mustafa Adib i lördags gav upp försöken att bilda ny regering. Under kvällen väntas Frankrikes president Emmanuel Macron lägga fram en ny plan för landet.

När Emmanuel Macron besökte Libanon i början av september lovade landets politiska partier att försöka bilda en ny regering inom två veckor, för att lösa den rad av problem landet står inför. Men under lördagen fick premiärministerkandidaten Mustafa Adib till slut ge upp.

– När försöken att bilda regering närmade sig slutfasen blev det tydligt att det inte längre fanns en konsensus, sade Adib under lördagen.

Football news:

Father Courtois: Keylor Navas was not a good teammate. When he left for PSG, everything became easier
Ter Stegen trained in the General Barca group. He hasn't played since August
Vardy has scored 7 goals in his last 6 games, 5 goals from the penalty spot
Zlatan did not score 2 of the last 3 penalties. Milan forward hit the post in the match against Sparta
Benzema spoke to Vinicius about the words at half-time of the Champions League match. They settled the issue
Barca defender Araujo injured his biceps femur
Neymar is out for three weeks due to injury. He will miss the match with Leipzig in the Champions League