Sweden

M-politiker: Afghaner är passiva och bara ’låtsas att de vill något’

I kölvattnet av dådet i Vetlanda, där en ”ensamkommande” afghan misstänks ha försökt mörda sju förbipasserande, berättar en moderat politiker om sina egna erfarenheter av gruppen. Politikern som till vardags arbetar som jobbcoach och studievägledare beskriver gruppen som allt annat än ambitiös.

Det är Cecilia Medina, ledamot för Moderaterna i kommunfullmäktige i Järfälla och verkställande direktör hos Karriärpartner AB som på fredagen gjorde ett utspel i sociala medier.

LÄS ÄVEN: Så ska regeringen få ensamkommande att stanna kvar i Sverige

Enligt Medina är de flesta afghaner som hon har träffat genom sitt yrke, där företaget bland annat lotsar nyanlända i vägen för studier och arbete, ointresserade av att lyckas.

I ett inlägg uppskattar Medina att 90 procent av de afghaner hon varit i kontakt med visar ingen vilja att lyckas och dyker inte ens upp på avtalade möten eller sitter passiva.

Medina fortsätter med att berätta att det är ett enormt slöseri med skattebetalarnas pengar eftersom de väntar på klienter som inte ens dyker upp.

Mot bakgrund av Medinas erfarenheter med gruppen slår hon fast att den rådande situationen med gymnasielagen är katastrofal både på en samhälls- och individnivå.

LÄS ÄVEN: Svenska kyrkan hyllar halverat jobbkrav för ensamkommande

Football news:

Gary Neville: The Glazers have no place at Manchester United anymore. Management can't be trusted anymore
Andrea Agnelli: I don't think anyone in our industry can be trusted. I will not tell you how many clubs wanted to join the Super League in the last day
There is only one Super League 😉 🇹 🇷 . Ozil joked about the collapse of the tournament, posting the logo of the Turkish Super League
Andrea Agnelli: FIFA and UEFA receive a huge income from our players, but they did not help us during the crisis. They are our opponents
Inter have announced their withdrawal from the Super League
Atletico announced its withdrawal from the Super League
MLS on the Floyd trial: The verdict shows that George's life is sacred and the lives of black people matter