Sweden

M: Nödvändigt bygga begravningsplatsen

#AdSplashOverlayWindow { display: none; }

Dennis Wedin, Moderaterna.
Dennis Wedin, Moderaterna. Foto: Pressbild

Att bygga en ny begravningsplats innebär givetvis ett stort åtagande, men kalkylerna är noggranna och Kyrkogårdsnämndens ekonomi är stark. Det skriver Dennis Wedin (M) i en replik.

Efter årtionden av diskussioner och utredningar är det nödvändigt att bygget av Järva begravningsplats snart kommer igång. Samtidigt värnar jag att staden har en lösningsorienterad dialog med Järva Discgolfpark om hur verksamheten ska kunna fortsätta. Det är också därför som jag gett stadens förvaltningar i uppdrag att arbeta fram ett erbjudande till lösning för discgolfverksamheten, som kan fungera tillsammans med den kommande begravningsplatsen.

Arbetet kring utformningen av Järva begravningsplats har präglats av många års dialog, med såväl boende, religiösa företrädare, intresseorganisationer och allmänhet. När genomförandebeslutet förra året klubbades i stadens högst beslutande politiska organ, kommunfullmäktige, så skedde det med brett stöd över blockgränserna.

Football news:

Each Real Madrid player refused a bonus of 1 million euros. This is a serious help - it will be easier for the club to survive the crisis
Rashford to the mayor of London: I do everything for Liverpool as much as I do everywhere else. It's more football and politics
Neuer on Goetz: I think Mario can flourish in Bayern, he's in good shape
Frank de Boer led the Netherlands national team. Contract - for 2 years
PSG boss faces jail: Swiss Prosecutor asks for 28 months for bribing FIFA Secretary General
Milan defender Duarte contracted coronavirus
Real Madrid may pay around 100 million euros for Mbappe if he does not extend his contract with PSG