Sweden

Löpte amok med basebollträ och bet fingret av polis

Polisen mötte våldsamt motstånd vid gripandet av en man som av okänd anledning attackerat bilar och boende i Skövde. Två poliser skadades innan den aggressive mannen kunde omhändertas.

Vid 16:30-tiden i fredags kallades polis till en adress i Skövde. En man rapporterades löpa amok med basebollträ på platsen. Av polisens händelsenotis framgår att mannen slagit sönder ett flertal bilar och även gjort utfall mot boende på adressen, som sedermera tagit sin tillflykt till en närliggande skog för att undkomma attackera.

När polisen anlände till platsen var mannen fortsatt aggressiv. Han gjorde sådant kraftigt motstånd under gripandet att två polismän skadades innan de lyckades få honom under kontroll.

LÄS ÄVEN: Kvinna brutalt knivmördad vid resecentrum i Linköping

Bet av polismans finger

– Han börjar slåss med polisen när de ska omhänderta honom. En polis får fingret avbitet och en annan får ett jack i pannan. Det ska vara toppen av fingret som är avbitet, men ja, han har ju bitit av en del av fingret, säger presstalesperson Hans-Jörgen Ostler på polisregion Väst i Aftonbladet.

Mannen, som är i 35-årsåldern, kunde slutligen säkras och de skadade poliserna fick vård av ambulanspersonal på plats. Den gripne är nu misstänkt för ett flertal brott, bland annat våld mot tjänsteman, skadegörelse och olaga hot.

Mannen är inte tidigare känd av polisen. Orsaken till hans våldsamma beteende uppges än så länge vara oklar, enligt SVT.

Football news:

Jota is out for the rest of the season. The injury is not too serious
Karpin about the removal from Krasnodar: The judge thought that I threw a bottle at him. Complex some
Willian could leave Arsenal in the summer. London are waiting for offers
Pirlo has prepared well for Conte. The removal could have ruined everything, but Cuadrado was the savior of Juve
The North Korean national team has withdrawn from the 2022 World Cup qualifying tournament
Raul is the favorite for the post of coach of Real Madrid, Allegri and Lev are on the list of candidates
Fonseca on 2-0 in the Rome derby: Roma did not allow Lazio to play the way they like