Sweden

Löfvens mål i valet 2022: Stoppa SD

Januariavtalet mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centern och Liberalerna efter valet 2018 har varit viktigt för stora delar av det svenska samhället, hävdar idag Stefan Löfven.

Genom avtalet har man bland annat förbättrat "klimatet" och det har varit "avgörande" för hanteringen av covid-19, enligt statsministern.

De personer som påstod att överenskommelsen inte skulle fungera fick helt fel, skriver Löfven i ett inlägg på Facebook, där han också lägger fram sina planer inför nästa val.

"Olyckskorparna, och de var många för två år sedan, sa att det inte skulle fungera. Men det har det gjort. Tillsammans har Miljöpartiet, Centerpartiet, Liberalerna och Socialdemokraterna lagt fram många förslag för att förbättra klimatet, skolan, sjukvården, polisen och skyddet för våra demokratiska fri- och rättigheter. Även för hanteringen av coronapandemin har samarbetet varit avgörande, eftersom våra fyra partier kunnat skriva sexton ändringsbudgetar ihop det senaste året med stöd till utsatta individer och företag och resurser till sjukvården och smittskyddet", säger Stefan Löfven.

Ett syfte med januariöverenskommelsen var att hålla Sverigedemokraterna borta från den politiska makten. Och det är även Löfvens mål när Sverige går till val nästa år.

Han ser framför sig ett nytt samarbete mellan olika partier för att utestänga "extrema krafter" från politiken. Detta är nödvändigt för att Sverige ska bli ett "starkare" samhälle, påstår han.

"Sverige klarade den långa regeringsförhandlingen för två år sedan. Om mindre än två år är det val igen. Min utgångspunkt är att vi socialdemokrater även efter det valet brett ska söka samarbete med andra för att ge Sverige en regering som inte är beroende av extrema krafter och som målmedvetet kan fortsätta arbetet med att göra Sverige starkare", skriver Stefan Löfven.

Football news:

Cavani has returned to training and is likely to play against Crystal Palace
Fabio Capello, Juventus played Rugby against the Port. Only Ronaldo and Chiesa can make a difference in this squad
Neymar: I posted how I was recovering from my injury, and I didn't get any messages saying, Wow, what a professional. No
Ole Gunnar Solscher: The work of the judges is very difficult and without additional pressure. We have to make their decisions
Joan Laporta: I'm sure Messi won't stay at Barca if I don't win the election. He gives the club 30% of revenue
Trent had idolized Gerrard since he was a kid, and he was in a fairy tale: he got Steven's care and the captain's armband. The story of a great relationship
Hazard's recovery from the injury is delayed. He probably won't play against Atletico on March 7