Sweden

Lista klar – asylsökande kan få vända tvärt

#mega-ad-wrapper { display: none; }

Migrationsverket har tagit fram en lista över länder som ska vara så säkra att asylsökande kan skickas tillbaka dit nästan på direkten.

Det är bland annat länder på Balkan – samt USA.

Migrationsverket har tagit fram en lista med länder som bedöms vara så säkra att asylsökande medborgare kan avvisas i en snabb process.

Foto: Marcus Ericsson/TT

Migrationsverket bedömer att det inte är sannolikt att personer från Bosnien och Hercegovina har behov av asyl i Sverige och har därför tagit med landet på sin lista. Här fotar en man solnedgången i Sarajevo i maj förra året. Arkivbild.

Foto: Kemal Softic/AP/TT

En kvinna diskuterar med ridande poliser i Chiles huvudstad Santiago, i samband med protester i början av februari. Arkivbild.

Foto: Esteban Felix/AP/TT

Regeringen har bett myndigheten ta fram listan, som bygger på att ländernas medborgare uppenbart inte har någon grund för att söka asyl i Sverige.

Då har man pekat ut åtta länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Chile, Kosovo, Mongoliet, Nordmakedonien, Serbien och USA.

Football news:

Arsenal - to fans after leaving the Super League: We made a mistake and we apologize. We have heard you
Ceferin on the withdrawal of the Premier League clubs from the Super League: We are once again united and moving forward together
Tuchel on the fight for the top 4: Everything is in the hands of Chelsea
Chelsea announced their withdrawal from the Super League last of the Premier League clubs
Six English clubs - Manchester United, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Arsenal and Tottenham - intend to return to the Association of European Clubs (ESA) after they decided to withdraw from the European Super League
Super League does not give up: they promise to revise the format in order to return and save football further
Football belongs to the fans. Today, more than ever. Tweet of the day by Gerard Pique