Sweden

Kvinna börjar gråta: Östermalmsbomben påminner om 9/11

Nyhetskanalen Exakt24 gick på ut Östermalm för att fråga människor vad de tycker om jättebomben som sprängdes i området natten till måndag. Bomben fick kvarteret att likna en krigszon. 

Massor av fönsterrutor har blivit utblåsta, bilar totalförstörda och en hel port har rivits sönder.

Exakt24 hittade bland andra den tidigare TV4-profilen Martin Timell, som växt upp i området. Dessutom har han en vän som bor på fjärde våningen i det bombade huset. Eller "bodde", eftersom huset evakuerats på grund av rasrisk.

– Jag har själv bott här i 30 år, säger Timell och pekar längre bort. Gudskelov att ingen blev skadad. Vad fan är det som håller på att hända? Det här är så vidrigt.

– Det är märkligt. Jag satt med min fru, jag bor längre bort på Östermalm. Jag sa till min fru att vi har varit förskonade från skjutningarna och sprängningarna som sker i förorten. Men i natt så kom det in på knuten. Det här är oerhört läskigt. Spränger man i mina barndomskvarter kan det hända precis överallt, fortsätter han och påpekar också att han är orolig över sina egna nära och kära.

En amerikansk kvinna som upplevde 9/11-attackerna i USA 2001 börjar gråta i Exakt24-inslaget, eftersom måndagens bomb på Östermalm påminner henne om det.

En annan man som Exakt24 talar med tror inte ens Sverige har någon framtid på grund av den politik som förts.

– Det är kört, säger han och påpekar att politikernas "lögner" och invandringen har "förstört ett helt land".