Sweden

Kriminolog: Mc-krig inte hela förklaringen

Sprängdådet i Norrköping den 22 januari utreds som allmänfarlig ödeläggelse alternativt försök till mord. En man i 25-årsåldern är anhållen.
Sprängdådet i Norrköping den 22 januari utreds som allmänfarlig ödeläggelse alternativt försök till mord. En man i 25-årsåldern är anhållen. Foto: Malin Hoelstad

Sprängdåd med misstänkta kopplingar till mc-gäng som ”No Surrender” eller ”Bandidos” är inte hela förklaringen till sprängningarna i landet, enligt forskare. Men poliser vittnar om att mc-klubbar flyttat fram sina positioner och att sprängmedel har beslagtagits.

Forskaren och kriminologen Amir Rostami.

Foto: Bertil Ericson/TTBild 1 av 1

Flera av det senaste årets allvarliga sprängningar kan vara riktade mot mc-grupperingen No Surrender, enligt källuppgifter till flera medier. En gruppering som inte accepteras av de traditionella mc-klubbarna Bandidos och Hells Angels.

– Mc-gängen har flyttat fram sina positioner och vissa av oss försöker ringa i varningsklockan, säger en polis till SvD, som vill vara anonym.

Football news:

The Prosecutor's office of Perugia suspended the investigation of the Suarez exam due to leaks in the media
The rebuilding of the Union stadium by fans is a Berlin legend. Helped other people's fans, worked on December 30 in the cold, the watchman was 80 years old
Candreva moved to Sampdoria. He was presented with a video where he serves Cuagliarella in a restaurant
Aouar agreed to move to Arsenal (Telefoot)
Akhmat will sign Russian midfielder Montpellier Aduev
Juventus are set to sign Chiesa. To do this, the club wants to part with Khedira, Bernardeschi and Douglas Costa
Mido: I'm waiting for Koeman's reaction to Messi's words. He insisted on my departure when I spoke about Ajax