Sweden

”Kräv munskydd i kollektivtrafiken”

#mega-ad-wrapper { display: none; }

Trängsel bland resenärer vid Slussens bussterminal i centrala Stockholm, i slutet av juli.
Trängsel bland resenärer vid Slussens bussterminal i centrala Stockholm, i slutet av juli. Foto: Ali Lorestani/TT

Faran i Stockholm när det gäller smittspridning är inte över ännu. Inför återgången till skolor och jobb kommer trängseln att öka i kollektivtrafiken och därför bör krav ställas på munskydd på tåg och bussar, skriver Gabriel Kroon (SD), Region Stockholm.

Efter snart ett halvår av uppmanad social distansering har stockholmarna tröttnat. Det visade denna sommars semester tydligt, som nu lider mot sitt slut. En återgång till skola och jobb väntar nu för hundratusentals Stockholmsbor. Återigen kommer vi se ett belastat trafikflöde i kollektivtrafiken med överfulla bussar och trängsel i tunnelbanan, varpå risken för en ny våg av smittspridning ökar.

Om vi ska göra något rätt och för en gångs skull lära oss av tidigare begångna misstag bör det snarast införas krav om att munskydd ska bäras i kollektivtrafiken. Med över 23 000 konstaterade smittfall och 2 300 dödsfall i bara Stockholm är faran inte över än. Den pågående smittspridningen i Europa som våra semesterresenärer tar med sig hem riskerar att snabbt förvandlas till klusterspridningar om inga åtgärder införs inom den största smittspridningsboven – kollektivtrafiken. Vi måste införa proaktiva insatser och skydda stockholmarna, så att vi inte får en situation likt smittspridningen som var efter sportlovsveckorna tidigare i år.

Football news:

Maguire scored the 2nd goal for Manchester United in the Premier League and the first since February
Tonali passes poorly, fails in defense and loses the competition in Milan, and Pirlo calls him perfect and puts him above himself
Edouard Mendy: I am Chelsea's first African goalkeeper. It's a big responsibility
Marcelo will not play Betis due to back discomfort
We want to make sports shopping better. Become a part of our research focus group!
Claudio Bravo: In Barca and Manchester City, the goalkeeper should be a Central defender
Barca were offered Cavani and Dzeko. The club rejected them