Sweden

Kraftig ökning av coronapatienter på skånska sjukhus

Coronasmittan fortsätter spridas i Skåne, som är en av de värst drabbade regionerna. Nu är antalet coronapatienter rekordmånga.

Idag handlar det om 187 stycken, dubbelt så många som under toppen i våras.

20 av dem vårdas på IVA.

37 nya smittfall har rapporterats in idag, med eftersläpning. Förra måndagen var dock motsvarande siffra 138 nya fall.

12 nya dödsfall har rapporterats in.

De skånska sjukhusen arbetar nu intensivt med att förbereda för öppnandet av fler vårdplatser. Till exempel öppnades i förra veckan ytterligare en avdelning för covidpatienter på CSK i Kristianstad.

På Sus ställde i förra veckan en ortopediavdelning i Malmö om sina vårdplatser till covidvård och en lungavdelning i Lund utökade sina covidplatser.

"Under denna vecka planerar samtliga sjukvårdsförvaltningar för omställning av verksamheten för att kunna vårda fler patienter som behöver sjukhusvård för covid-19 och säkerställa att andra högt medicinskt prioriterade grupper också får vård vid akutsjukhusen", skriver man i ett pressmeddelande.

– Vi har arbetat för att planera för fler patienter, ett arbete som främst sker lokalt på sjukhusen tillsammans med ansvariga verksamhetschefer. Vi ser också att även då det är fler inneliggande patienter är det stor skillnad mot i våras då de medicinska behandlingarna har utvecklats. Det är färre som ligger inne och väntar på provsvar eftersom vi har ökat testkapaciteten jämfört med i våras. Samtidigt jobbar de sjukhus som inte har coviduppdrag för fullt med att hantera den vård som har fått vänta, säger Pia Lundbom, hälso- och sjukvårdsdirektör.

Football news:

The Premier League is investigating the transfer of Snodgrass to West Brom. West Ham banned him from playing against them at the sale
Football has broken into Fortnite. The game will host the Pele Cup, add the uniforms of Man City, Juventus and Milan, and a legendary celebration
Shalimov about Miranchuk: Atalanta is an ideal team for him. Don't go anywhere
Agent about Wendel in Zenit: A risky deal, may not be justified
Shevchenko about Ukraine at Euro 2020: Goal-minimum-exit from the group
Tottenham are Interested in Southampton's top scorer Ings. He has 7 goals in 13 Premier League games
Midfielder Loko Berkovskiy focuses on de Bruyne: I give passes more often, I don't hit many goals, but I draw conclusions