Sweden

Kommunpampen i chock: ”Folk som jag aldrig träffat hatar mig”

Styrande politiker i Sotenäs kommun i Västra Götalands län är i chock över att invånarna uttrycker kritik i sociala medier. Centerpartisten Olof Börjesson säger till statsradion att personer som han aldrig träffat hatar honom. De kritiska kommentarerna har fått kommunen att höja säkerheten runt beslutsfattarna. På C-pampens Facebookkonto kallas invånare kritiska till att slösa skattepengar för ”populister”.

Invånarnas missnöje med kommunstyret ska ha sin bakgrund i en infekterad debatt om en laxodling som planeras i området och anses vara alldeles för omfattande.

LÄS ÄVEN: Kommunen klagar på hot och hat från allmänheten efter läskstopp för äldre

Politikerna påstås med anledning av detta vara utsatta för kränkningar, hat och i vissa fall hot på sociala medier – men några konkreta bevis eller exempel på detta presenteras inte för allmänheten.

C-pampen: ”Folk som jag aldrig träffat hatar mig”

Sotenäs kommun styrs av Moderaterna, Centerpartiet , Liberalerna och Kristdemokraterna. En av de som har utsatts för det påstådda hatet är Olof Börjesson (C), förste vice ordförande i kommunstyrelsen. Han är förtvivlad över att vissa kan ogilla honom trots att han aldrig har träffat dessa personer.

– Jag har råkat ut för att människor om jag aldrig träffat hatar mig, säger Börjesson (C) till statsradion.

Anklagas sprida lögner och slösa skattepengar

När Samnytt tittar närmare på Börjessons Facebookkonto framgår det att han möter kritik från invånare. De vädjar till politikern att hantera projektet med laxodlingen på rätt sätt och att inte slösa bort skattepengar.

Börjesson svarar på ett inlägg genom att avfärda kritikerna som ”populister”. Vidare finns flera inlägg i Facebooktråden i vilka Börjesson anklagas för att sprida lögner.

LÄS ÄVEN: Stort pådrag när kommunpolitiker påstås hotats

Football news:

Chelsea and Kunde agreed on a salary of 4 million euros plus bonuses
Overmars about Onan: There have been no contacts with Lyon for a week. There were no problems with Arsenal at all
It seems that Holand remains in Dortmund (although they write about Chelsea and €175 million). Borussia is not set up for negotiations, and it is more profitable for the player to leave later
Edegor does not rule out leaving Real Madrid on loan. Possible return to Arsenal
Denmark defender Andersen has moved from Lyon to Crystal Palace. Contract-for 5 years
Man City will offer new contracts to Ederson, Stones, Foden and Dias
Luka Jovic: I'm in Real Life for a reason. There is a new chance to show your level ahead