This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Kinaregimen storägare i Geelys Göteborgsbolag

Glada miner när Volvo Cars börsnoterades. Men nya uppgifter från Göteborgs-Posten avslöjar att utvecklingsbolaget har kinesiska staten som storägare.
Glada miner när Volvo Cars börsnoterades. Men nya uppgifter från Göteborgs-Posten avslöjar att utvecklingsbolaget har kinesiska staten som storägare. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Det har förnekats av Volvo-ledningen – men nu avslöjar Göteborgs-Posten att den kinesiska staten är storägare i ett av Geely-koncernens Göteborgsbolag. Och att Volvo Cars vd Håkan Samuelsson fram till nyligen suttit i dess styrelse.

Det är den 29 oktober och stämningen är upptrissad. Inne i Volvo Cars utställningshall vid Kungsträdgården i Stockholm ska svensk börshistoria skrivas – efter år av spekulationer ska Volvo Cars slutligen börsnoteras. Och det är en nöjd vd som möter medieuppbådet.

– Det här blir första gången Volvo personbilar är börsnoterat. Det är också första gången Sverige får ett börsnoterat personbilsbolag. Det känns förstås jättekul, säger Håkan Samuelsson till SvD.