Sweden

Kallaste julinatten på över 40 år

Enligt SMHI har juli månad inletts "ovanligt kyligt" i Sverige. Det gäller flera platser i landet, inte minst i norra Sverige.

Latnivaara i Lappland hade -3,3 den 3 juli, vilket är den lägsta julitemperaturen i Sverige sedan 1976.

"Senast vi hade en lägre rapporterad temperatur i juli var den 30 juli 1976, då Ljusnedal i Härjedalen hade -3,6", skriver expertmyndigheten på sin hemsida.

Natten till torsdag den 2 juli sjönk även temperaturen till -0,4 i Västmarkum i Ångermanlands kustland, vilket är julirekord för den stationen, som funnits sedan 1995.

Det har också varit den lägsta temperaturen i hela landskapet Ångermanland sedan den 10 juli 1995.

Nu är det rentav nattfrost ända ute vid Norrlandskusten, enligt SMHI.

"För att hitta nattfrost i juli i mer låglänta delar av Ångermanland får vi gå till den 2 juli 1979. Då hade Forse, någon mil väster om Sollefteå, -0,2", skriver man.

– Vi har ett läge nu där vi har temperaturer som är lägre än det normala. Vi har fått in svalare luft över i stort sett hela landet och det kommer att vara den närmaste tiden, säger Linus Karlsson, meteorolog på SMHI, till SVT.

Football news:

Keylor Navas was injured in the game with Atalanta
Pogba is expecting Manchester United to start negotiating a new contract with him after the Europa League. The player is happy at the club
While PSG vs Atalanta – 🤦♂app. It is a complete disappointment from unrealized moments
Real won't buy players if they don't sell anyone. Ceballos and Lunin will return
Jaydon Sancho: I like playing in Borussia. We have extraordinary players
Pashalic scored 12 goals in the season – the best result in his career
Anyone who eats three slices of bread with Nutella will be in stock. Nagelsmann about the lineup for the game against atlético