Sweden

Johnson ska prata med Uefa om EM-finalen

55 662 åskådare såg gruppspelsmötet mellan Ungern och Porrtugal (0–3) på Ferenc Puskás-stadion i Budapest, enligt Uefas matchprotokoll.
55 662 åskådare såg gruppspelsmötet mellan Ungern och Porrtugal (0–3) på Ferenc Puskás-stadion i Budapest, enligt Uefas matchprotokoll. Foto: Laszlo Balogh/AP/TT

EM-finalen i fotboll om drygt tre veckor kan komma att arrangeras på Ferenc Puskás-stadion i Budapest i stället för Wembley i London om inte Storbritannien ändrar sina karantänsregler, enligt The Times.

Premiärministern Boris Johnson säger att myndigheterna kommer att göra vad de behöver för smittsäkerhetens skull.

– Vår prioritet måste vara folkhälsan, säger han.

För inresande i Storbritannien i coronapandemin är det ett krav på tio dagar i karantän, om den inresande inte bor i landet. Något som kan ställa till problem under slutveckan av herrarnas pågående fotbolls-EM då semifinaler (6 och 7 juli) och final (11 juli) ska arrangeras på Wembley i Englands huvudstad London.

Enligt The Times kräver Uefa att Storbritannien ska ändra sina karantänsregler för inresande med EM-intresse, till exempel 2 500 arbetare. Om inte de brittiska myndigheterna går med på det kan EM-finalen flyttas till Ferenc Puskás-stadion i Ungerns huvudstad Budapest, enligt tidningen.

Football news:

Milan is ready to extend the contract with Kier until 2023
Chelsea and Kunde agreed on a salary of 4 million euros plus bonuses
Overmars about Onan: There have been no contacts with Lyon for a week. There were no problems with Arsenal at all
It seems that Holand remains in Dortmund (although they write about Chelsea and €175 million). Borussia is not set up for negotiations, and it is more profitable for the player to leave later
Edegor does not rule out leaving Real Madrid on loan. Possible return to Arsenal
Denmark defender Andersen has moved from Lyon to Crystal Palace. Contract-for 5 years
Man City will offer new contracts to Ederson, Stones, Foden and Dias