logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Jimmie Åkesson gästar ”Bara Politik”

På tisdagseftermiddagen berättade Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson att partiet tänkte ge sitt stöd till Moderatledaren Ulf Kristersson i onsdagens statsministeromröstning. 

– Vi har inte fullt ut fått de garantier vi önskar däremot så anser jag att vi har goda skäl att anta att vi skulle få betydande inflytande över en sådan regering i de frågor vi tycker är viktiga, sa Jimmie Åkesson i Expressen TV. 

Antagandet om att SD skulle kunna få inflytande över en M+KD-regering har bland annat sin grund i olika kontakter mellan SD-företrädare och moderater och kristdemokrater, förklarade Jimmie Åkesson. 

Nu blev Ulf Kristersson nerröstad ändå – eftersom Centerpartiet och Liberalerna röstade emot honom. 

I sitt anförande inför omröstningen talade Jimmie Åkesson om ett konservativt block med M, SD och KD.  

– Vi ser ett nytt politiskt landskap växa fram, i Sverige precis som i övriga västvärlden, där gamla blockkonstellationer splittras upp. Det bekräftas ju i dag: Centerpartiet och Liberalerna, de två extremt liberala partierna i Sveriges riksdag, drar sig helt naturligt till Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet, där de faktiskt utifrån de nya politiska konfliktlinjerna hör hemma. Och vi ser hur Moderaterna och Kristdemokraterna närmar sig en konservativ sammanslutning i riksdagen. Det är helt naturligt och det är så det bör vara.  

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO